Το παρόν είναι ένα μεταφρασμένο ανέκδοτο παραμύθι με αρχικό τίτλο : Do I have a daddy?

Written by Warren Lindsay illustrated by Jami Moffett

Σε μετάφραση : Γιούλη Καλλιβρετάκη (all rights reserved)

Ο Ερικ και η Τζένιφερ παίζανε την οικογένεια .

« Θα μαγειρέψω τα καρότα κι εσύ θα σκουπίσεις το πάτωμα»

Είπε ο Ερικ Πέρναγαν καλά…

Μέχρι την στιγμή που έπεσε η κατσαρόλα από τα χέρια του Ερικ  και προσγειώθηκε στο πόδι της Τζένιφερ .

« ωωωωχ αυτό πόνεσε» φώναξε « αυτή η μικρή κατσορολίτσα δεν μπορεί να πόνεσε το πόδι σου»

Είπε ο Ερικ , κι αυτό έκανε την Τζενιφερ έξαλλη .

«θα το πώ στο μπαμπά μου» είπε τότε .

« Κι εγώ θα το πώ στο μπαμπά μου» απάντησε ο Ερικ « Αφού  δεν έχεις μπαμπά» είπε η Τζένιφερ

« Έχω» είπε ο Ερικ « πού είναι» τον ρώτησε τότε η Τζένιφερ

« δεν …δεν ξέρω» απάντησε ο Ερικ και αποφάσισε να φύγει και να πάει σπίτι του .

«Έφτιαχνα καρότα αλλά μου έπεσε η κατσαρόλα στα πόδια της Τζένιφερ και εκείνη νευρίασε» είπε ο Ερικ στην μαμα του .

« κακόμοιρη Τζενιφερ , πρέπει να πόνεσε πολύ» είπε η μαμά του Ερικ.

« κάνει σαν μωρό . Δεν την συμπαθώ» απάντησε ο Ερικ

Και ξαφνικά ο Ερικ άρχισε να κλαίει…..

« Που είναι ο μπαμπάς μου ; Εγώ έχω μπαμπά; Η τζένιφερ λέει ότι εγώ δεν έχω μπαμπά»

« Θα σου πω για τον μπαμπά σου» είπε τότε η μαμά του Ερικ .« Είχες μπαμπά στην αρχή . Χρειάζονται και οι δύο , και μια μαμά και ένας μπαμπάς για να γίνει ένα μωρό»

« Ναι αλλά ο μπαμπάς της Τζένιφερ ζει μαζί τους κι εγώ δεν έχω δει ποτέ τον μπαμπά μου» είπε ο Ερικ . « Υπάρχουν πολλοί μπαμπάδες και μαμάδες που συμπαθούν ο ένας τον άλλον και παντρεύονται» Εξήγησε η μητέρα του . « Μένουν μαζί και φροντίζουν παρέα τα παιδιά τους. Αυτό συνέβη  με την  μαμά και τον μπαμπά της Τζένιφερ»

« Ο μπαμπάς σου κι εγώ δεν ζήσαμε ποτέ μαζί . Είμαστε πολύ νέοι όταν γεννήθηκες και δεν ήμασταν έτοιμοι να παντρευτούμε . Αλλά σε ήθελα πάρα πολύ και ήμουν πάρα πολύ ευτυχισμένη που σε είχα»

« και ο μπαμπάς μου ; Δεν με ήθελε ;» ρώτησε ο Ερικ .

« ο μπαμπάς σου ήταν ενθουσιασμένος. Ερχόταν και σε έβλεπε όταν ήσουν μικρός . Αλλά μετά έφυγε»

« Δεν με συμπαθούσε; Ρώτησε ο Ερικ .

« Και βέβαια σε συμπαθούσε  .Ήταν υπερήφανος για σένα .» απάντησε η μαμά του «Και τότε γιατί έφυγε ;» ρώτησε ο Ερικ

«Δεν ξέρω αν ποτέ κατάλαβα το γιατί ; Έφυγε , αλλά δεν ήταν εξ αιτίας σου . Το σημαντικό όμως είναι ότι είμαι εγώ  εδώ για σένα !» απάντησε η μητέρα του Ερικ .

Και τότε η μαμα του Ερικ του πρότεινε το εξής:

« Εγώ λέω αν η Τζενιφερ σου ξανά  πει ότι δεν έχεις μπαμπά, εσύ απλά να της πεις ότι έχεις μπαμπά αλλά είναι μακριά τώρα»

« εντάξει» είπε ο Ερικ .

«Όποια στιγμή θελήσεις να μιλήσουμε ξανά για τον μπαμπά σου να μου το πείς. Και ΄τωρα βοήθησε με να βάλουμε τραπέζι για να φάμε»

Είπε η μαμά.

Μερικές μέρες μετά ο Ερικ πλησίασε την μαμά του και την ρώτησε :

« Θα γυρίσει ποτέ ο μπαμπάς μου;»

« δεν το νομίζω !» απάντησε η μαμά του.

« Μα εγώ θέλω μπαμπά όπως η Τζένιφερ» είπε ο Ερικ και η μαμά του του απάντησε :

« ίσως μια μέρα αποκτήσεις»

« Βλέπεις…» συνέχισε η μαμα του Ερικ, « Υπάρχουν διαφορετικών ειδών μπαμπάδες. Μερικές φορές ένας μπαμπάς φεύγει μακριά, όπως ο δικός σου και μπορεί να μην δεί τα παιδιά του καθόλου. Ένας άλλος μπαμπάς μπορεί  να μένει μαζί με τα παιδιά του και να τα φροντίζει όπως ο μπαμπάς της Τζένιφερ»

« μπορεί να αποκτήσεις έναν διαφορετικό μπαμπά κι εσύ μια μέρα . Αν παντρευτώ , ο άντρας αυτός θα είναι και μπαμπάς σου .»

« Μαμά παντρεύεσαι;» ρώτησε τότε ο Ερικ « Όχι τώρα. Αλλά ίσως ποιος ξέρει. Μια μέρα ίσως παντρευτώ!» απάντησε η μαμά του και συνέχισε .

« Για την ώρα μπορείς να περνάς περισσότερο χρόνο Με τον Θείο σου τον Μπομπ ή με τον παππού , που σε αγαπά τόσο πολύ και παίζει μαζί σου …»

«Ίσως ο παπούς να θέλει να πάτε μια βόλτα. δεν τον ρωτάς ;»

Και ο Ερικ πήγε στον παπού του και τον ρώτησε . « παππού παμε μια βόλτα ;» και ο παππούς του απάντησε

« Και βέβαια Ερικ . Πολύ ωραία ιδέα.!».........

ΤΕΛΟΣ

Η μετάφραση του έργου Do I Have a daddy? με τίτλο :"  Εγώ έχω μπμπά;"   αποτελεί  πνευματικό δικαίωμα της Γεωργίας(Γιούλης) Καλλιβρετάκη και απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή ,ολική μερική ή περιληπτική ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή του περιεχομένου που βρίσκεται στον διαδυκτικό τόπο mporona.gr, με οποιοδήποτε μέσο   (ηλεκτρονικά, φωτοτυπία κλπ) χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Κα Καλλιβρετάκη Γιούλης ( .Νόμος 2121/1993)